Mausteiden maahantuonti sai alkunsa kiinnostuksesta Kreikan kulttuuriin

Karkkilasta käsin toimivan Veljekset Hirva Oy:n ovat perustaneet Antti ja Matti Hirva. Molemmilla on usean vuoden kokemus kaupan alalta, palvelutiskiltä. Antti Hirva on raudankova yrittäjä ja Matti opiskelee parhaillaan lääkäriksi. Molemmat ovat matkustaneet paljon Välimerellä - Kreikassa jopa toistakymmentä kertaa. Matille on ehtinyt kertyä myös asumiskokemusta Kreikasta. Välimeren, ja etenkin Kreikan, ruokakulttuuri on siis erittäin lähellä molempien sydäntä ja he tuntevat sen hyvin.

Yrityksen taustafilosofia

Kreikka on suomalaisten suosituin lomakohde. Sen ilmasto ja ruoka ovat olleet suomalaisten suosiossa jo vuosikymmenten ajan. Kreikkalaisessa ruuassa on upea maku, se on terveellistä ja helppo valmistaa. Välimeren ruokavalion on myös tieteellisesti osoitettu lisäävän hyvinvointia sen terveysvaikutusten ansiosta.

Jokaisen tekemämme matkan tuliaisia ovat olleet mausteet. Niitä ovat toivoneet sukulaiset ja ystävät. Kesän 2015 maustevarastojen loputtua talvella aloimme pohtimaan, miksi tuotteita ei voisi ostaa Suomesta? Miksi laadukkaita ja hyviä mausteita ei voisi ostaa ympäri vuoden omasta lähikaupasta? Päätimme itse perustaa mausteita maahantuovan yrityksen ja huolehtia Välimeren makujen saatavuudesta myös kotimaassamme.

Arvona avoimuus

Haluamme tuoda kauppojen maustehyllyihin jotain uutta. Haluamme kertoa avoimesti mistä tarjoamamme mausteet ovat peräisin. Mausteemme keräävät paikalliset pienyrittäjät. Osan mausteista, kuten kanelin he viljelevät täysin luonnollisesti. Pienyrittäjät toimittavat auringossa kuivattamansa yrtit Kreetan Haniaan, jossa paikallinen yritys pakkaa ne. Tämän jälkeen he lähettävät ne meille. Tällä hetkellä markkinoilla myytävien muiden maahantuomien mausteiden alkuperää on hyvin vaikea jäljentää. Mausteemme päätyvät lyhintä reittiä pitkin suomalaisten maustehyllyyn, ilman suuria tehtaita tai tuntemattomia välikäsiä.

Visio

Haluamme jatkaa tuotekehittelyä ja tuoda markkinoille myös täysin uusia tuotteita. Haluamme tarjota suomalaisille mahdollisuuden maustaa laadukkaita kotimaisia raaka-aineita laadukkailla mausteilla, mausteöljyillä, marinadeilla, oliiviöljyillä, hunajalla ja muilla raaka-aineilla, jotka ovat peräisin tarkasti tuntemaltamme Välimeren alueelta. Haluamme, että tuotteessa olevan QR-koodin avulla asiakaskin voi tämän alkuperän tarkistaa.

Visiomme on tuoda mausteet Kreikasta Suomeen ja pakkauttaa ne Suomessa käyttäen kotimaisia, uusiutuvia pakkausmateriaaleja, luoden samalla työtä Suomeen. Uskomme vakaasti, että tulemme muuttamaan suomalaisen ruuan maustamisen antaen ihmisille mahdollisuuden puhtaisiin ja laadukkaisiin makuihin. Tutustu ja ihastu aitoihin ja puhtaisiin luonnonmakuihin jo nyt!